Vinteren er en hard påkjenning på bilen din! Nå slipper kulden taket litt etter litt og vi går en varmere sesong i møte. Det er på tide å klargjøre bilen for den nye årstiden. Noe kan du gjøre selv - mens andre ting må fagpersoner ta seg av. Vårservicen tar du hos MECA! 


Motorolje
Ny og fersk motorolje reduserer faren for motorhavari. Motoroljen har tre hovedfunksjoner; den smører, den kjøler og den leder varme bort fra bevegelige motordeler. Å bytte til fersk motorolje kan være en rimelig forsikring før planlegging av sommerens langtur! Husk, vi bruker alltid riktig olje til din bil. 


 
Bremser

Bremsene er noe av det viktigste på bilen, og må være i orden. Styring og bremser er de viktigste sikkerhetsfaktorene under kjøring.  Bremsene består av en rekke komponenter, blant annet bremseklosser, bremseskiver, kalipere, bremserør, bremsevæske, bremsekraftforsterker, to-krets bremsesystem, parkeringsbrems og bremsepedal. Vi kan sjekke hele bremsesystemet på bilen din og gjøre nødvendige utskiftinger. 

Forstilling

Mange kjører med feil hjulstilling uten å vite det. Selv ved små avvik øker dekkslitasjen, drivstofforbruker går opp og kjøreegenskapene blir dårligere. Be om forstillingskontroll.

Støtdempere

Humpete og hard vintervei sliter ekstra på dempere. Er du usikker på hvorvidt dine dempere er defekt eller ei? Be ditt MECA verksted undersøke dette for deg.  

Klimaanlegg

Klimaanlegget må vedlikeholdes regelmessig, og ofte er dette ikke inkludert i vanlig service. Bakterier, sopp og annet smuss samles lett i fordamperen. Gjennom luftesystemet kommer dermed mikroorganismer ut i kupéen og kan forårsake allergiske reaksjoner og vond lukt. Er det noe galt med klimaanlegget, kan du merke følgende:

  • Redusert kjøleeffekt
  • Dugg på rutene
  • Støy
  • Vond lukt
  • Høyere forbruk av drivstoff

Regelmessig vedlikehold av klimaanlegget reduserer faren for skader og dyre reparasjoner. Bestill service før det er for sent.

Batteri

Mange bileiere tror at problemer med batteriet kun oppstår når det er kaldt ute. Realiteten er at flatt batteri er blant de vanligste årsakene til at biler stopper langs veien - også om sommeren. De aller færreste kjører rundt med fullt ladet batteri til enhver tid - og et varmt klima gjør at batteriet selvutlader. La oss ta en batteridiagnose og eventuelt bytte batteri for deg.

Av over 550 000 årlige bilbergingsoppdrag i Norge skyldes flesteparten mindre utfordringer knyttet til bilholdet, slik som flatt batteri/startvansker og motorfeil. Unngå dette ved å ta vårservicen hos MECA.

 

Noen tips til hva du kan gjøre selv:

Sommerdekk

Sjekk og mål alltid mønsterdybden når du legger om til sommerdekk. Kravet til minimumsdybde på sommerdekkene er 1,6 mm. Kontroller lufttrykket i alle dekkene - og husk at dette må sjekkes dersom bilen lastes full for langtur.

Grundig vask

I Norge er det vanlig å salte veibanen for å forhindre isdannelse og glatte veier om vinteren. Salt tærer på bilens beskyttelsessystemer og kan på sikt være årsaken til store rustutbrudd. Gjennom vintersesongen er det viktig å vedlikeholde bilen din godt. Vask bilen ofte - og spyl understellet godt slik at du forhindrer at saltet sliter vekk beskyttelsen. Nedre del av dører blir også svært forurenset av salt og veistøv, og kan kjennes ut som sandpapir. Bruk avfetting, vask og spyl godt!  

Innvendig vask

Gjennom vinteren drar vi med oss mye forurensning inn i kupeen. Vi anbefaler at du renser mattene, vasker vinduene innvendig med vindusrens, støvsuger godt og vasker over alle flater.  

Vindusviskere

Viskerbladene er ofte modne for utskifting etter en lang vinter. Veistøv og salt tærer på gummien og tørker den ut, noe som resulterer i en visker som ikke gjøre ruten ren. Spør oss om en god pris på nye vindusviskere til din bil!

Og til sist.... Dersom du fyller feil drivstoff på bilen din - ikke start den! Ring heller MECA Veihjelp på tlf 03113. MECA Veihjelp i 12 måneder er inkludert når du tar service på bilen hos oss.