Aktuelt

Her deler vi aktuelle saker, nyttige tips og råd til deg som er bileier. Som en av Norges ledende verkstedskjeder med over 300 verksteder - har vi mye kunnskap - som vi også vil dele med deg. Følg med!

 • På tide med vårservice på bilen

  2022-05-03

  Vinteren er forbi for denne gangen, og det er på tide å gjøre bilen klar for vår og sommer. Mye kan du gjøre selv, men sikkerhetsrelaterte punkter skal du absolutt la verkstedet ta seg av.

 • Petter går Norge på langs

  2022-05-01

  15. mai 2022 står MECA’s egen Petter Langørgen ved Lindesnes Fyr, klar for å gå Norge på langs til Nordkapp. Ca. 2800km skal tilbakelegges fra sør til nord. 4 måneders permisjon fra jobben som selger i MECA og 1 måned ferie går med til turen.

 • Betalingsutsettelse til 30. juli hos MECA

  2022-03-31

  Trenger bilen service, bør du ikke vente selv om økonomien er stram akkurat nå. Det gjelder din og familiens sikkerhet! Dessuten kan det medføre mye dyrere reparasjoner hvis noe går i stykker, eller garantier på bilen kan bortfalle hvis ikke fabrikkanbefalte servicer følges.

 • Slik har vinteren påvirket bilbremsene

  2022-03-30

  Bremsesystemet er noe av det aller viktigste når det gjelder bilens sikkerhet, og bremsefunksjonen må derfor til enhver tid fungere som den skal. Det mest utbredte problemet er rust på bremseskivene, og dette er et spesielt utpreget problem etter vintersesongen.

 • Fordelene ved fritt verkstedsvalg og nybilgaranti

  2022-02-28

  Skal du ta første service på ny bil? Du har sannsynligvis en gjeldende nybilgaranti. Allikevel velger du fritt om du vil ta service hos bilforhandleren eller et annet bilverksted Kanskje har du et lokalt verksted i nærheten, som har god service og som du kjenner fra før. Så lenge verkstedet er offentlig godkjent, kan du trygt ta servicen der, uten at det påvirker nybilgarantien.

 • EN TUNGLASTET FERIEBIL ER FARLIG

  2021-12-12

  Skal du feire julen til fjells? Det er sikkert mye du vil ha med i bilen. Men pass på vekten. En overlesset bil på glatt vinterføre kan være livsfarlig.

 • Service med Veihjelp

  2021-11-28

  Å gjennomføre service er det viktigste du kan gjøre for å forlenge bilens kvalitet og levetid. Hos oss får du i tillegg ett års MECA Veihjelp inkludert når du tar service. I tilfelle noe uforutsett skulle hende underveis.

 • Slik unngår du startproblemer i vinterkulda

  2021-11-06

  Nå som vinterkulda har satt seg i mange deler av landet vårt, dukker det opp flere utfordringer for oss bileiere. Det mest utbredte problemet, som redningsbilene rykker ut oftest til, er startproblemer på grunn av flatt batteri.