Dekk og hjul

Dekk er ikke bare hjulskift vår og høst. Vi kan også skaffe nye dekk, oppbevare hjulene for deg, sørge for korrekt hjulstilling og balanse og sjekke hjuloppheng. Og selvfølgelig reparere punkterte dekk og sørge for riktig dekktrykk.

Bestill time

Hjulskift

Vi skifter til sommerdekk om våren og til vinterdekk om høsten! Vi har utstyr som gjør at jobben går raskt og sikkert.

Vi kontrollerer også mønsterdybde, lufttrykk, bremser og at dekkene ikke har skader. Dersom vi vurderer at dekkene er for slitt, gir vi deg et pristilbud på nye dekk .

Dette er inkludert:

  • Utskiftning av komplette hjul
  • Kontroll av dekkenes lufttrykk, tilstand og slitasje

Nye dekk

Å kjøre med slitte dekk øker bremselengden betraktelig og øker risikoen for vannplaning. Synes du det er vanskelig å bedømme når det er på tide å kjøpe nye? Vi hjelper deg gjerne! Vi har rimelige dekk fra de største dekkprodusentene tilpasset akkurat din bil.

Dekkhotell

Vi oppbevarer dekkene dine trygt og sikkert. Vi kontrollerer tilstanden (mønster og alder), og oppbevarer dem trygt til du trenger dem igjen.

Dette er inkludert:

  • Hjulskifte
  • Oppbevaring av hjulene
  • Kontroll av dekkenes lufttrykk, tilstand og slitasje

Hjulinnstilling

Å kjøre med feil hjulstilling kan være både dyrt og risikabelt. Dekkene slites raskere, de har dårligere veigrep og drivstofforbruket øker.

La oss kontrollere bilens hjulstilling slik at du kan kjøre tryggere – og billigere. Et tegn på at du bør sjekke hjulstillingen, er at dekkene er slitt sidelengs eller dersom bilen trekker i én retning.

Dette er inkludert:

  • Hjulinnstillingsrapport
  • Hjulsjekk
  • Lufttrykksjekk
  • Sjekk av hjuloppheng og andre tilstøtende komponenter

Hjulbalansering

Å kjøre med ubalanserte dekk øker slitasjen på både dekk og hjuloppheng. og er dermed både dyrt og ubehagelig. Dette merker du vanligvis ved at rattet vibrerer, som regel når bilen kommer opp i høyere hastigheter. Bestill time for en dekkbalansering, så ordner vi det for deg.

Punktering

Et punktert dekk kan vanligvis pumpes opp med håndpumpe eller kompressor slik at du kan kjøre til nærmeste verksted. De fleste moderne biler har en kompressor under bagasjerommet. På verkstedet hjelper vi deg med å reparere punkteringen. Dersom skaden er for stor kan det hende at hele dekket må skiftes.

Punktert på veien?

Har du punktert mens du er ute og kjører? Husk at dersom du har MECA Veihjelp kan du ringe oss på 03113, så hjelper vi deg uansett når på døgnet – uten egenandel.