MEKO tilbyr et bredt og lett tilgjengelig utvalg av rimelige og innovative løsninger og produkter for bilverksteder og bileiere.

 

MEKO blir hedret for sitt arbeid med bærekraft – tildelt bronsemedalje i en anerkjent undersøkelse

MEKO blir belønnet for sitt arbeid med bærekraft innen flere områder i en ny vurdering fra EcoVadis, en verdensledende leverandør av bærekrafts vurderinger og oppfølging av selskaper. Med poeng over gjennomsnittet innen alle kategorier plasserer MEKO seg blant de øverste 35 prosentene av alle evaluerte selskaper

MEKO består av de ledende bilreservedelskjedene i Nord-Europa, FTZ, Inter-Team, Koivunen, MECA, Mekonomen og Sørensen og Balchen, med egen grossistvirksomhet, rundt 600 butikker og 4300 verksteder som opererer under konsernets 7 varemerker MECA, Mekonomen, MekoPartner, ProMeister, Preqas, Bileko Tires og BCP. MEKO tilbyr et bredt og lett tilgjengelig utvalg av rimelige og innovative løsninger og produkter for bilverksteder og bileiere.

MEKO har jobbet med bærekraft som en integrert del av forretningsmodellen i over 50 år. Ved å vedlikeholde og reparere kjøretøy blir eksisterende ressurser utnyttet samtidig som levetiden til kjøretøyene forlenges. I løpet av de siste årene, og i takt med at sirkularitet har blitt en stadig viktigere del av virksomheten, har MEKO intensivert sitt arbeid med bærekraft.

Siden 2019 har MEKO rapportert sine utslipp av klimagasser. For å sikre at arbeidet med å redusere MEKO’s klimapåvirkning er i tråd med Parisavtalen, har selskapet forpliktet seg til å sette vitenskapelig baserte klimamål i tråd med Science Based Targets initiative (SBTi).

MEKO tildeles nå en bronsemedalje av EcoVadis for sitt arbeid med bærekraft. Den samlede evalueringen omfatter individuelle vurderinger i de fire kategoriene (1) miljø, (2) arbeidskraft og menneskerettigheter, (3) etikk og (4) bærekraftig innkjøp. Med poeng over gjennomsnittet innen alle kategorier er MEKO blant de øverste 35 prosentene av alle evaluerte selskaper.

“Vi er både beæret og glade for denne utmerkelsen. MEKO har som mål å inspirere og muliggjøre bransjens bærekraftige omstilling, og vi ser dette som en bekreftelse på at vi gjør en god jobb. For oss er det også en god måte å få verdifull tilbakemelding på vårt arbeid slik at vi kan forbedre oss ytterligere,” sier Louise Wohrne, bærekrafts sjef hos MEKO

“Overgangen til en sirkulær økonomi er avgjørende for at vi skal kunne redusere vår klimapåvirkning. Det er nødvendig at samfunnet endrer sine forbruks- og produksjonsmønstre, og MEKO er godt posisjonert til å kunne bidra til dette.”

MEKO tildeles nå en bronsemedalje av EcoVadis for sitta arbeid med bærekraft