Dekkskift

Dekkskift er mer enn bare å skifte til sommerdekk om våren og vinterdekk om høsten.

De fleste av våre 358 bilverksteder kan skaffe nye dekk, oppbevare hjulene for deg, sikre korrekt hjulstilling og balanse, sjekke hjuloppheng, reparere punkterte dekk og sørge for riktig dekktrykk.

Bestill time til Dekkskift

Sommerdekk og vinterdekk

Dekkskift

Vi skifter dekk på bilen høst og vår!

Dette er inkludert:

  • Utskiftning av komplette hjul
  • Kontroll av dekkenes lufttrykk, tilstand og slitasje

Dersom vi vurderer at dekkene er for slitt, gir vi deg et pristilbud på nye dekk, enten du trenger piggdekk, piggfrie vinterdekk eller sommerdekk.

Hva koster Dekkskift?

Prisen på Dekkskift kan variere avhengig av hvilken type dekk og felg du har, hvor i landet du bor og valg av bilverksted.

Ønsker du en konkret pris på Dekkskifttil din bil?

Dekkhotell

Dekk og hjul til tunge kjøretøy og tilhengere

Dekk og hjul på tunge kjøretøy og tilhengere bør velges med omtanke, spesielt når det gjelder vinterdekk.

For biler med tillatt totalvekt over 3 500 kg skal det brukes vinterdekk av typen 3PMSF (3 peak mountain snowflake) på drivaksler og fremre styreaksler. På øvrige aksler kan man benytte dekk av typen M+S (Mud and snow) eller (3 peak mountain snowflake).

Tilhengere med tillatt totalvekt over 3 500 kg skal også benytte vinterdekk av typen M+S (Mud and snow) eller (3 peak mountain snowflake).

Kravet til mønsterdybde for alle hjul er en minimumsdybde på 5 millimeter.

Vinterhjul på tunge kjøretøy

Har du husket å bestille hjulstillings-kontroll?

Å kjøre med feil hjulstilling og ubalanserte dekk kan være både dyrt og risikabelt. Dekkene slites raskere, de har dårligere veigrep og drivstofforbruket øker.

Det anbefales å ta hjulstillingskontroll minst én gang i året for å sikre at bilen kjører jevnt og at dekkene slites jevnt.

Vi kan kontrollere bilens hjulstilling når du bytter til sommer,- eller vinterhjul slik at du kan kjøre tryggere – og billigere.

La oss kontrollere bilens hjulstilling slik at du kan kjøre tryggere – og billigere.

Hjulbalansering

Det anbefales å balansere hjulene på bilen hver gang du skifter til sommer,- eller vinterdekk eller opplever vibrasjoner i bilen for å sikre jevn slitasje, bedre kjøreegenskaper og økt sikkerhet på veiene.

Bestill time for en dekkbalansering på et av våre 358 MECA bilverksteder når du bestille dekkskift!

Det anbefales å balansere hjulene på bilen hver gang du skifter dekk

Ofte stilte spørsmål om dekk og hjul

Når er fristen for dekkskift?

Fristen for å skifte dekk varierer avhengig av hvilke dekk du har.
For de som bruker piggdekk, må de skifte til sommerdekk senest første mandag etter 2. påskedag. Mens for de som bor i de nordligste fylkene i Norge, må de skifte til sommerdekk senest 1. mai.

Det er viktig å passe på disse fristene for å sikre god sikkerhet på veiene, da feil dekkvalg kan føre til farlige situasjoner. Så det er lurt å merke seg disse datoene og planlegge dekkbyttet i god tid.

Hva er kravet om mønsterdybde i dekkene?

Kravet om mønsterdybde i dekkene varierer avhengig av om det er vinter- eller sommerhjul som er montert på kjøretøyet. På vinterhjul, som gjelder fra 1. november til første søndag etter 2. påskedag, er det et krav om minimum 3 millimeter mønsterdybde. Dette er for å sikre bedre veigrep og redusere faren for skrens på glatte veier.

På sommerhjul, som gjelder fra første søndag etter 2. påskedag til 1. november, er kravet til mønsterdybde minimum 1,6 millimeter. Dette er fortsatt viktig for å sikre godt veigrep og sikkerhet på veiene.

For Nordland, Troms og Finnmark gjelder kravet til minimum 3 millimeter mønsterdybde fra 16. oktober til 1. mai på grunn av de mer krevende værforholdene i disse områdene. Det er viktig å følge disse kravene for å sikre en sikker kjøreopplevelse og redusere risikoen for ulykker.

Hvorfor må jeg etterstramme hjulboltene?

Hvis du ikke etterstrammer hjulboltene når du skifter dekk, kan du risikere at hjulene løsner. Det anbefales å etterstramme hjulboltene etter ca. 40 kilometer etter dekkskift, uavhengig om du har gjort det selv eller fått det gjort på et bilverksted.

Hvor ofte bør man bytte ut dekkene på bilen?

Hjulene dine utsettes daglig for vær, vind, lys og store temperatursvingninger, noe som tørker ut gummien i dekkene og kan gjøre dem hardere. Så selv om du kjører lite og mønsterdybden ikke har nådd et minimum, så bør du allikevel vurdere å bytte dekk når de er 4-6 år gamle,

Populære tjenester for Dekk og Hjul

Dekkskift

Vi har utstyr som gjør at jobben går raskt og sikkert.

Les mer

Dekkhotell

Vi oppbevarer dekkene dine trygt og sikkert.

Les mer

Hjulinnstilling

La oss kontrollere bilens hjulstilling slik at du kan kjøre tryggere .

Les mer

Punktering

På verkstedet hjelper vi deg med å reparere punkteringen

Les mer