Bremser

Du kan ikke og vil ikke være uten fungerende bremser.

Bestill time på et av våre bilverksteder, så sjekker vi tilstanden til bremsene dine for å sikre både din og andres sikkerhet.

Bestill time

Bremser i god stand er avgjørende for din og andres sikkerhet.

Bremsene er utsatt for mye slitasje – spesielt bremseklossene, som presses mot bremseskivene hver gang du bremser.

Bremsene kontrolleres ved vanlig service, men merker du skramling eller skraping når du bremser, bør du ta bilen inn til verkstedet for en sjekk.

Våre mekanikere kan hjelpe både med bremsetest og feilsøking. Alt etter behov, sørger vi for å skifte ut eller reparere bremseklosser, bremseskiver, evt. bremsesko, eller parkeringsbrems.

Skifte bremseklosser og bremseskiver

Bilens bremseskiver varer lenger enn bremseklossene. De slipes litt ned hver gang du bremser, men må ikke slipes ned for mye. Noen biler har en indikator som forteller deg når det er på tide å bytte bremseklosser. Vi hjelper deg dersom bilen din trenger nye bremser, og for å sikre at bilen din bremser jevnt, bytter vi alltid på begge sider.

Parkeringsbrems

Parkeringsbrems, også kalt håndbrems eller håndbrekk, er viktig for å sikre at bilen ikke ruller når den står parkert. Det finnes ulike varianter av håndbrems, avhengig av bil og årsmodell, men uansett er det viktig at den fungerer.

På nyere biler tennes en varsellampe, og på eldre biler mistenker man at noe er galt dersom håndbrekket kan trekkes uvanlig høyt opp eller dersom bilen ruller når håndbremsen er på.

La oss sjekke bilens håndbrems dersom du mistenker at den ikke fungerer som den skal.

Bremsesko og tromler bak?

Det kan være vanskelig å vite om om bilen din har bremsesko eller bremseklosser. Skivebremser eller bremsetromler. En tommelfingerregel er at mindre biler og noen elbiler har bremsesko og bremsetromler. Bilverkstedet kan raskt identifisere bremsedelene til bilen din ved hjelp av skiltnummeret ditt.

Fordi bremsesko er skjult, kan det være vanskelig å vurdere tilstanden. Kanskje bremsene fikk en mangelmerknad på EU-kontrollen? Dersom bakbremsene skraper når du bremser, er det på tide med et verkstedbesøk.

trommelbrems med bremsesko

Hvor mye koster en bremseservice?

Prisen for bremseservice og skifte av bremsedeler vil varierer i forhold til bilmerke, hvor i landet du befinner deg og hvilket bilverksted du velger.

Elbil lades

Bremser – Elbil

Rust på bremseskivene er en stor utfordring på Elbiler og en av de vanligste manglene på en EU-kontroll.

Elbiler er kjent for sin miljøvennlige drift og lave drivstofforbruk, takket være sin evne til å regenerere energi når de bremser, men når bremsene ikke brukes regelmessig, øker faren for rustoppbygging på bremseskivene, noe som igjen kan føre til økt slitasje og svekket bremsekraft.

Bestill Bremseservice på ditt nærmeste MECA Elbilverksted i dag, for å sikre at din elbil har pålitelige bremser som gir god sikkerhet og ytelse.

Feilsøking av bremser

Trekker bilen til siden når du bremser? Har bremsene fått mangelmerknad på EU-kontrollen? Lyser et bremsevarsellys? Går bremsepedalen langt ned? Eller hører du en merkelig lyd når du bremser?

Du kan ikke og vil ikke være uten fungerende bremser. Bestill en time på et av våre bilverksteder, så sjekker vi tilstanden til bremsene dine for å sikre både din og andres sikkerhet.

Bremseskive med bremsecaliper på en bil i et bilverksted

Bremseskive

Slik tar du bedre vare på bremsene dine

Bremseskiver som ruster er et økende problem for norske bileiere. Særlig om vinteren utsattes bremsene for ekstra påkjenninger, blant annet på grunn av veisaltet. Elbilene er ekstra utsatt på grunn av regenerering og enpedals-kjøring.

Noen vanlige spørsmål om Bremser

Hva utføres på en bremseservice?

  • Sjekker om det er slitasjebelegg på bremseklosser og bremseskiver
  • Sjekker om det er skade eller rust på bremseskivene.
  • Renser og smører bremseklossfester og bremsekalipere
  • Sjekker tilstand og eventuelt fyller bremsevæske.

Hvor ofte bør man ha bremseservice?

Dårlige bremsene kan utgjøre en alvorlig fare for deg selv og andre trafikanter, vi anbefaler derfor bremseservice på bilen hvert år for å ta vare på bilens viktigste sikkerhetssystem. Din trygghet er vår prioritet.

Hvor ofte må man skifte bremsedeler?

Bremseklosser bør skiftes ut etter 30 – 50.000 kilometer.
Bremseskivene holder det nok å skifte etter 60 000 – 100 000 kilometer.
Dette avhenger selvfølgelig av bruk og kjøreforhold.