Automatgir flushing

Det er viktig å gjennomføre flushing av automatgirkassen som et forebyggende tiltak for å hindre at girkassen går i stykker.

Bestill time

Automatgir flushing

Vil du forlenge levetiden til din automatgirkasse samtidig som du oppnår bedre drivstoffeffektivitet og smidigere girskift?

Ved vanlig oljeskift skifter man kun 30-50% av oljen, hvor resten av oljen blir liggende igjen i oljekretsløpet. Ved flushing av automatgirkassen vil man fjerne alle løse partikler ved å skylle ut all olje fra oljekretsløpet og erstatte dette med helt ny olje. Det er derfor viktig å gjennomføre flushing av automatgirkassen som et forebyggende tiltak for å hindre at girkassen går i stykker.

Ta kontakt med et av våre MECA bilverksteder for å få utført flushing av automatgirkassen

Hva koster Automatgir flushing?

Prisen på Automatgir flushing vil variere avhengig av hvilket av våre 358 MECA bilverksteder du velger, samt hvilke olje og hvor mye olje som må brukes ved flushing av automatgirkassen på din bil.

Hva er flushing av automatkasse?

Flushing av automatkasse er en prosess der det brukes et spesialverktøy for å rense og skylle ut det gamle oljen og avfallstoffene fra automatkassen. Dette bidrar til å forlenge levetiden til automatgirkassen, forbedre ytelsen og redusere risikoen for eventuelle skader eller feil.

Se video hvordan man flusher automatgirkassen.

Flushing av automatgirkasse

Video: Hafjell Bilservice

Sa bilforhandleren at automatgirkassen er vedlikeholdsfri?

Det stemmer ikke. Automatgirkassen trenger oljeskift, akkurat som motoren. Opplever du rykking, ujevn giring, høye lyder og økt drivstoff forbruk, er det på høy tid!

Rens og oljeskift på automatgirkassen er ikke inkludert i vanlig hovedservice, så ta kontakt med et av våre MECA bilverksteder for å få utført flushing av automatgirkassen i dag

FAQ om Flushing av automatgirkasse

Hvor ofte må jeg ha flushing på automatgirkassen?

Hvis du har bil med automatgir anbefales det at de flusher automatgirkassen ca hver 60.000 kilometer.

Kan man flushe girkasse selv?

Flushing av Automatgirkassen krever en egen maskin som gjør at man klarer å skifte ut nesten all oljen i automatgirkassen mens motoren er i gang, så her må du nok bestille time på ditt nærmeste bilverksted.

Hvordan merker jeg at det er noe feil på girkassen?

Opplever du rykking, ujevn giring, høye lyder og økt drivstoff forbruk. Lyser kontrollampen for girkasse instrumentpanelet eller lekker det olje av bilen? Da bør du ta bilen til et bilverksted for å få det sjekket. Det kan indikere at det er noe galt med girkassen som trenger å bli reparert.