Oljeskift

Motoroljen smører alle delene i motoren og motvirker skade, slitasje og korrosjon.

Bestill time

Hva inngår i et oljeskift?

Dette er inkludert i et standard oljeskift:

  • Bytte motorolje
  • Bytte oljefilter
  • Bytte av bunnpluggpakning

Hva koster oljeskift på bil?

Prisen på oljeskift vil variere noe i forhold hvilken type kjøretøy du har og hvor du velger å utføre oljeskiftet…

Oljeskift er viktig og godt bilhold

Du bør skifte olje på motoren ved hver faste service, og minimum en gang pr. år – uavhengig av kjørelengde! I landet vårt er det svært krevende forhold. Med kjøring i skiftende vær og belastning gjennom året, er det viktig at motoren har riktig olje. Du kan være sikker på at bilen din har riktig olje dersom du utfører service jevnlig hos oss.

Vi hjelper deg også dersom du trenger å skifte olje oftere

Kjører du mange småturer, står i kø hver dag eller kjører med tung last, sliter dette mer på oljen. Er det mer enn ett år siden forrige oljeskift, så bestill tid i dag!

Vi skifter alltid oljefilter samtidig

Oljen frakter med seg partikler som filteret fanger opp, slik at oljen holder seg ren. Ny olje blir raskere forurenset med et gammelt filter. Skift alltid oljefilter samtidig, så ikke den nye oljen blir raskt forurenset. Med skifte til ny olje og nytt filter jevnlig, holder motoren holder seg ren og pen innvendig.

Riktig olje er viktig

Nyere biler er mer kresne enn eldre, og det finnes nå mange flere typer olje enn tidligere. For å være helt sikker, bruk «Oljevelgeren» til Mobil som du finner nedenfor. Ved å legge inn bilens registreringsnummer, finner du hvilken Mobil1 olje som passer til din bil.

Mobil har utviklet et partner-program for godkjente bilverksteder. Mange av MECA-verkstedene er Mobil1™ Authorized Partner. Spør etter Mobil1 olje hos ditt MECA-verksted, så er du trygg på kvaliteten! Be gjerne om 1 liter ekstra for etterfylling, så har du garantert riktig olje for hånden når oljelampen lyser!

Klikk på knappen for å se alle Mobil1™ Authorized Partner bilverksteder i Norge.

Vanlige spørsmål om olje

Hvorfor trenger jeg å skifte olje?

Baseoljen er tilsatt stoffer som gir den egenskaper og funksjoner som er nødvendig i bilen din, som å tåle høye temperaturer samt motvirke slitasje og soting. Tilsetningsstoffene vil allikevel slutte å virke når oljen blir gammel. Det vil dannes sot og metallpartikler i oljen, og gammel olje beskytter motoren dårligere. Derfor er oljeskift godt vedlikehold av motoren.

Hvorfor må det etterfylles olje?

Alle motorer forbruker litt olje hele tiden, og derfor må det etterfylles. Det er viktig å etterfylle med riktig og samme type olje som er på motoren fra før.

Hvor ofte bør oljen skiftes?

Du bør skifte olje på motoren ved hver faste service, og noen ganger oftere. For eksempel blir oljen raskere fortynnet med vann og drivstoff dersom du hovedsakelig kjører korte avstander. Kjører du mange småturer, står i kø hver dag eller kjører med tung last, sliter også dette mer på oljen. Bytt olje minimum en gang pr. år – uavhengig av kjørelengde! Og det bør aldri gå mer enn to år mellom oljeskift.Er det mer enn ett år siden forrige oljeskift, så bestill tid i dag!

Hvorfor byttes oljefilteret også?

Oljen frakter med seg partikler som filteret fanger opp, slik at oljen holder seg ren. Ny olje blir raskere forurenset med et gammelt filter. Når vi skifter olje, bytter vi alltid oljefilter samtidig, så ikke den nye oljen blir raskt forurenset.

Når skal jeg etterfylle olje?

Sjekk oljenivået med peilepinnen med jevne mellomrom, og i hvert fall for hver 10.000 km. Etterfyll når nivået er for lavt.

Hva gjør jeg hvis oljelampen lyser?

Hvis oljelampen i dashbordet lyser, er det på høy tid å fylle på olje. Du bør ikke kjøre langt når oljelampen lyser. Kjør til nærmeste tankstasjon og kjøp en liter olje som du fyller på bilen. Kjører du med for lavt oljetrykk, kan dette gi alvorlige skader på motoren.

Hvordan vet jeg hvilken olje som passer til min bil?

Det finnes mange forskjellige oljer, og ikke alle passer til din bil. Bilprodusenten har spesifisert hvilken type olje som passer nettopp din bil. Du finner informasjon om dette i Instruksjonsboken. Nyere biler er mer kresne, og det finnes nå mange flere typer olje enn tidligere. For å være helt sikker, bruk «Oljevelgeren» til Mobil (se link lenker opp på siden). Ved å legge inn bilens registreringsnummer, finner du hvilken Mobil1 olje som passer til din bil.