Bedriftskunder

Les mer om dine muligheter for et forretningssamarbeid med oss:

 • Import- og grossistvirksomhet Bileko Car Parts (BCP)
 • Distribusjon og lokale grossister
 • Webshop
 • Bildelene
 • Bilverkstedutstyr og diagnose
 • Forbruksmateriell
 • Smøreolje
 • Lakk og non-paint
 • ProMeister varemerket
 • ProMeister Solutions
 • Retur og pant regler
MECA verkstedkonsept

Bileko Car Parts (BCP) – importør og grossistvirksomhet

Bak bilverkstedkjeden MECA, står Bileko Car Parts (BCP) som er en av landets ledende leverandører til bilbransjen. Vårt sortiment inkluderer foruten bildeler til over 8000 bilmodeller, også deler og utstyr til tunge kjøretøy, smøreoljer, lakk og non-paint, verktøy samt et bredt utvalg av forbruksmateriell.

BCP’s kunder er, foruten egen bilverkstedkjede, et stort antall andre aktører i bilbransjen, bilrelatert virksomhet og industri.

Er du interessert i en samarbeidsavtale?

Ta kontakt med:

Atle Aadland

Key Account Manager

Telefon: 900 64 265

Epost: atle.aadland@meca.no

 

BCP - Vi kan levere varer til alle våre kunder over natten. Riktig produkt og høyest mulig servicegrad betyr raskere og mer kostnadseffektiv service

Distribusjon

Vårt unike og effektive logistikksystem sørger for at vi leverer riktig produkt er på rett sted til rett tid.

Våre lokale grossistlager forsyner hele Norge, og lokalt sortiment tilpasses til enhver tid behovet til våre lokale kunder. I tillegg har vi et stort nasjonalt støttelager på Gjøvik, samt konsernets skandinaviske sentrallager i Sverige som rommer mer enn en million artikler. I løpet av 2025 skal det også etableres et nytt nasjonalt sentrallager på Vestby i Norge, som vil forbedre leveringsevnen vår ytterligere.

Vi kan levere varer til alle våre kunder over natten. Riktig produkt og høyest mulig servicegrad betyr raskere og mer kostnadseffektiv service.

MECA Webshop

Bransjens beste e-handelsløsning

I MECA Webshop kan bilverksteder og andre bedriftskunder handle bildeler, verktøy og forbruksmateriell, raskt, enkelt og når som helst på døgnet.

Du kan enkelt søke etter reservedeler ved hjelp av registreringsnummer og du får detaljert produktinformasjon, pris og lagersaldo. Sammen med ordrehistorikk har du alltid full kontroll på dine bestillinger. Alt vises i et oversiktlig brukergrensesnitt med over 100 000 produktbilder. Du kan bestille fra flere lagre, noe som sikrer best mulig tilgjengelighet.

Bilens service- og reparasjonstider samt serviceskjema er tilgjengelig. Programmet kobles direkte til de fleste forretningssystemer i bransjen, og forenkler kostnadsoverslag og tilbud.

Kontakt nærmeste BCP-avdeling, så hjelper vi deg med en brukerkonto.

Bildeler

Bildelene

Bileko Car Parts (BCP) lagerfører et komplett sortiment av reservedeler til alle vanlig forekommende bilmodeller.

Vi samarbeider med flere av verdens største produsenter av bildeler, og våre deler er alltid av originalkvalitet eller bedre.

I vår bildelkatalog; https://catalog.meca.no, finner man raskt riktig del ved å skrive inn bilens registreringsnummer.

ProMeister varemerket

ProMeister er konsernets eget varemerke, med bransjeunike 5 års garanti *) på slitedeler. Vi gir 5 års garanti fordi vi vet at produktene holder høy kvalitet. Vi tester og kvalitetssikrer delene og har selv valgt nøye ut hvilke produsenter vi samarbeider med. Det handler om minst samme kvalitet som originaldelene på markedet.

Med kontroll på hele verdikjeden, kan vi tilby deg samme kvalitet til lavere priser. Det gir deg større mulighet for inntjening.

Sortimentet er under kontinuerlig utvikling og vi følger dine – og andre bilverksteder sine – ønsker når vi utvikler nye produktkategorier under varemerket.

Verkstedutstyr og diagnose

Vårt søsterselskap, Preqas AS, fører et nøye utvalgt sortiment av løftebukker, verkstedutstyr og diagnoseutstyr for bilverksteder.

Sortimentet omfatter maskiner og innredning til bilverksteder både for lette og tunge kjøretøy, spesialverktøy, løftebukker og diagnoseinstrumenter. Våre dyktige kolleger hos Preqas tilbyr også serviceavtaler, installasjon og kalibrering.

Les mer på Preqas egen internettside.

Prezas illustrert ved Stenhøj løftebukk

Mekaniker fyller Mobil1 olje på bilmotor

Olje

BCP’s premium merke innen smøreoljer, er Mobil™.

I tillegg til Mobil oljer, leverer vi også de vanligste kvalitetene under eget varemerke ProMeister.

Mobil 1™ er verdens ledende syntetiske motoroljemerke som leverer eksepsjonell ytelse. Mobil 1™ teknologi er anbefalt av flere bilprodusenter enn noen annen syntetisk olje i verden og muliggjør oppfyllelse eller overoppfyllelse av angitte krav, samtidig som den gir eksepsjonell ytelse og beskyttelse mot motorslitasje under selv de mest krevende forhold. Vi leverer smarte løsninger for ditt bilverksted, som bulk og bag-in-box.

Finn riktig olje til nettopp din bil:

Lakksprøyte

Billakk og non-paint

BCP er totalleverandør med lokal forankring og høy teknisk kompetanse på billakk.

Bileko Car Parts er nasjonal distributør av Akzo lakkprodukter under varemerkene Sikkens, Lesonal og Dynacoat. I tillegg er vi distributør av Valspar lakk under varemerket De Beer. Vi fører non-paint produkter fra 3M, Car System, Kovax slipemateriell, Hagmans, Motip og noen Mirka produkter.

Med vårt ustrakte distribusjonsnett over hele Norge, leverer vi alt du trenger til billakkeringsarbeid – når du trenger det!

Kontakt: salgssjef Rodney Lauritzen
Epost: rodney.lauritzen@meca.no
Mobil: 480 524 79

Forbruksmateriell skruer og muttere

Forbruksartikler

Forbruksmateriell som er satt i system sørger for effektivitet på bilverkstedet og motvirker svinn.

Vi tilbyr løsninger for oppbevaringsopplegg og varesortiment som er beregnet å skulle dekke 95 % av det et bilverksted kan tenkes å ha bruk for. Våre selgere sørger for et riktig sortiment for ditt bilverksted.

Husk at: «Den dyreste kabelskoen er den som mangler»!

Vårt sortiment av forbruksmateriell dekker for øvrig et bredt spekter; f.eks. papir og såper, kaffe, hansker – ja, nærmest alt som behøves i et bilverksted.

ProMeister Solutions

Forretningssystem, kompetansesenter og support:

Vårt søsterselskap, ProMeister Solutions, bidrar til effektiv og lønnsom bilverkstedsdrift gjennom smarte løsninger og kompetente ansatte.

 • ProMeister Business System: Et av bransjens ledende forretningssystem, med alle moduler som et moderne bilverksted behøver.
 • ProMeister Academy: Et kompetansesenter i en egen klasse, med kurs innenfor ny bilteknologi og sertifiseringer som kreves i en innovativ bransje i rivende teknologisk utvikling.
 • ProMeister Support: Vårt sentrale kundemottak- og supportsenter, som besvarer alle henvendelser fra kundene gjennom vår felles bookingtelefon: 06322, chat, messenger eller som reserve for bilverkstedets telefon.

Bilverkstedkonsept

I dag er det nærmest obligatorisk å være del av en kjede for å sikre effektiv drift og god inntjening.

Vi har løsninger tilpasset ethvert bilverksted.

 

 • Bilverkstedkjeden MECA: Norges største bilverkstedkjede med bredt konseptinnhold
 • MECA Tungbil: For bilverksteder med godkjenning Bilverksted03.
 • Bosch Car Service: Vi leverer både varene og konseptet! Les mer på Bosch egen webside.
 • White Label: Nøytralt konsept for bilforhandlere

 

Kontakt oss for å finne ut hvordan vi best kan samarbeide.

Kjedesjef: John-Axel Granberg
Telefon: 916 63 667
Epost: john-axel.granberg@meca.no

MECA bilverkstedkonsept omfatter all støtte et bilverksted trenger for å konkurrere dynamisk og kunderettet. Konseptene gir tilgang til kraftige IT-løsninger, et nøye utvalgt produktsortiment av høyeste kvalitet, samt raske og presise leveranser via vår unike distribusjon.

Vi stiller naturligvis løpende krav til de bilverkstedene som er tilsluttet oss for å sikre kvaliteten i hele kjeden.

MECA Kjedekonsept brosjyre

Retur og pant regler

Vi jobber til enhver tid for at håndtering av pantvarer og reklamasjoner skal oppleves enkelt og effektivt.

Følgende regler for retur og pant på varer fra våre kunder og samarbeidspartnere.

Pant:

 • Pantvarer skal returneres i original emballasje, og RETUR-PANT etiketten på emballasjen skal fylles ut.
 • Varen skal være panteverdi – dvs. komplett og uten synlige skader.
 • Emballasjen skal være hel med intakt artikkelmerking og strekkode.

Reklamasjon:

 • BCP gir opptil 3 års garanti på slitedeler ved produktfeil. Garanti på ProMeister produkter er opptil 5 år ved produktfeil. Dette forutsetter vedlagt kopi av kjøpskvittering fra sluttkunde.

Alle henvendelser rettes til din lokale BCP grossistavdeling. Pant sendes til din lokale BCP grossistavdeling, som behandler og krediterer verdien.

Kontakt!

Du er alltid velkommen til å ta kontakt med oss

Usikker på hvem du skal snakke med? Kontakt vårt sentralbord og de vil hjelpe deg. 

Ring  61 13 19 30

Besøksadresse:
Bileko Car Parts Norge
Kallerudsvingen 13
2816 Gjøvik

Du kan også sende en mail via linken under.