– Tilliten til mekanikerne er viktig

Helge Bjørnseth har vært i tungbilbransjen i over 40 år. Han er klar om sitt forhold til bilverkstedet. – At jeg kjenner mekanikerne og vet at jobben blir riktig gjort – det er viktigst for meg, sier han.

Helge Bjørnseth, Kongsvinger Transportbyrå foran lastebilen inne på verkstedet

I dag driver 58-åringen Kongsvinger Transportbyrå som han startet opp i 1997. Da hadde han allerede 10 års tungbilerfaring.

Selv sier Bjørnseth at det var litt tilfeldig at han havnet bak rattet. Å kjøre tungbil var ingen guttedrøm. At det var ledig arbeid og mulig å drive for seg selv, var det viktigste argumentet.

Men der har han blitt – og blir til han pensjonerer seg.

Frakter farlig avfall

Kongsvinger Transportbyrå har i dag tre biler i stallen – en trekkvogn og en skapbil. I tillegg har firmaet en varebil som brukes om lasten er liten. “Det er økonomisk smart og miljømessig bedre”, påpeker han.

Sammen med en jevngammel veteranansatt frakter Bjørnseth stykkgods og materialer – hovedsakelig farlig avfall for Retur på Kongsvinger.

– Men vi kjører gamle Vestfold og Østfold i tillegg til hele Innlandet opp til Alvdal, så det blir noen avstander, forsikrer han.

– Når får du tid til nødvendig kontorarbeid?

– Vi har kontor ved Felleskjøpet i Kongsvinger, men stort sett blir det gjort i bilen. Der har jeg PC, skriver og alt jeg trenger. Kontorjobben utgjør vel omtrent 30 prosent – 70 prosent blir som sjåfør. Jeg liker å kjøre.

“Jeg anbefaler MECA Tungbil fordi de har gode mekanikere, god tilgang på deler og god service.”

Helge Bjørnseth i Kongsvinger Transportbyrå

Stoler på mekanikerne

Visst kan arbeidsdagene bli lange – fort 12 timer, men han styrer dagene selv. Det betyr mye for ham.

– I kundeforholdet til MECA Tungbil – hva er viktigst for deg?

– At vi får hjelp når jeg trenger det, kommer det raskt før han legger til:

– Det er også viktig at service kan planlegges slik at vi kan legge planer etter det. At de har god tilgang til reservedeler og får gjort det raskt, betyr også mye. I tillegg er det et stort pluss at den årlige EU-kontrollen kan gjøres her.

– Hvordan er tilliten til MECA skapt?

– For meg er det skapt gjennom et langt forhold til dyktige mekanikere. Jeg har stor tillit til MECA her på Kongsvinger. At jeg kjenner og stoler på mekanikerne er viktig for meg. Da vet jeg at jobben utføres på riktig måte – at det er kvalitet på jobben som er gjort.

Helge Bjørnseth, Kongsvinger Transportbyrå foran lastebilen inne på verkstedet

Fikser ting på sparket

Han har ingen problemer med å anbefale MECA til andre.

– De klarer å fikse ting på sparket og deler hentes raskt fra lokalt MECA lager. For meg er det viktigste med god service at vi får gjort det med en gang. Det gir minst mulig ståtid.

– Det hender vel at det kan oppstå trøbbel underveis – hva gjør dere da?

– Da ringer vi til verkstedet. Det kan hende det er ting som kan løses over telefon – eller vi får dratt bilen inn på verkstedet her. Det har jo skjedd.

58-åringen har selv lang fartstid som tungbilsjåfør. Til de som tenker seg en yrkesvei med tungbil, har han klare råd.

– Du må være skikkelig interessert i lastebil og ta en utdannelse på skole i stedet for å hoppe rett inn bak rattet. Utdannelsen vil du lære mye av, sier Helge Bjørnseth som bruker lite fritid bak rattet.

– Det blir noen turer med kona til hytta vi har i Rendalen og i Sverige, men jeg får kjørt i fra meg bak rattet i tungbilene. Jeg kjørte nok mer før.

 

Se intervjuet med Helge Bjørnseth her: