Bremser

Bremser i god stand er avgjørende for din og andres sikkerhet. De er utsatt for mye slitasje – spesielt bremseklossene, som presses mot bremseskivene når du bremser.

Bremsene kontrolleres ved vanlig service, men merker du skramling eller skraping når du bremser, bør du ta bilen inn for en sjekk.

Vi kan hjelpe både med bremsetest og feilsøking. Alt etter behov, sørger vi for å skifte ut eller reparere bremseklosser, bremseskiver, evt. bremsesko, eller parkeringsbrems.

Bestill time

Skifte bremseklosser og bremseskiver

Bilens bremseskiver varer lenger enn bremseklossene. De slipes litt ned hver gang du bremser, men må ikke slipes ned for mye. Noen biler har en indikator som forteller deg når det er på tide å bytte bremseklosser. Vi hjelper deg dersom bilen din trenger nye bremser, og for å sikre at bilen din bremser jevnt, bytter vi alltid på begge sider.

Parkeringsbrems

Parkeringsbrems, også kalt håndbrems, er viktig for å sikre at bilen ikke ruller når den står parkert. Det finnes ulike varianter av håndbrems, avhengig av bil og årsmodell, men uansett er det viktig at den fungerer.

La oss sjekke bilens håndbrems dersom du mistenker at den ikke fungerer som den skal. På nyere biler tennes en varsellampe, og på eldre biler mistenker man at noe er galt dersom håndbremsen kan trekkes uvanlig høyt opp eller dersom bilen ruller når håndbremsen er på.

Bremsesko og tromler bak?

Det kan være vanskelig å vite om om bilen din har bremsesko eller bremseklosser. Skivebremser eller bremsetromler. En tommelfingerregel er at mindre biler og noen elbiler har bremsesko og bremsetromler. Bilverkstedet kan raskt identifisere bremsedelene til bilen din ved hjelp av skiltnummeret ditt.

Fordi bremsesko er skjult, kan det være vanskelig å vurdere tilstanden. Kanskje bremsene fikk en mangelmerknad på EU-kontrollen? Dersom bakbremsene skraper når du bremser, er det på tide med et verkstedbesøk.

trommelbrems med bremsesko

Feilsøking av bremser

Trekker bilen til siden når du bremser? Har bremsene fått mangelmerknad på EU-kontrollen? Lyser et bremsevarsellys? Går bremsepedalen langt ned? Eller hører du en merkelig lyd når du bremser?

Du kan ikke og vil ikke være uten fungerende bremser. Bestill en time på et av våre bilverksteder, så sjekker vi tilstanden til bremsene dine for å sikre både din og andres sikkerhet.