MECA Oljeskift Mobil olje

Oljeskift

Forholdene i landet vårt er svært krevende. Med skiftende værforhold og belastning, er det viktig å velge riktig olje.

Motoroljen smører alle delene i motoren, forhindrer slitasje og korrosjon. Baseoljen er tilsatt stoffer som gir den egenskaper og funksjoner som er nødvendig i bilen din, som å tåle høye temperaturer samt motvirke slitasje og soting. Tilsetningsstoffene vil allikevel slutte å virke når oljen blir gammel. Det vil dannes sot og metallpartikler i oljen, og gammel olje beskytter motoren dårligere. Derfor er oljeskift godt vedlikehold av motoren. Dessuten bruker alle motorer litt olje hele tiden, og derfor må det etterfylles.

Hvor ofte bør oljen skiftes
Du bør skifte olje på motoren ved hver faste service, og minimum en gang pr. år - uavhengig av kjørelengde! Kjører du mange småturer, står i kø hver dag eller kjører med tung last, sliter dette mer på oljen. Er det mer enn ett år siden forrige oljeskift, så bestill tid i dag!

Skift alltid oljefilter samtidig
Oljen frakter med seg partikler som filteret fanger opp, slik at oljen holder seg ren. Ny olje blir raskere forurenset med et gammelt filter. Skift alltid oljefilter samtidig, så ikke den nye oljen blir raskt forurenset. Med skifte til ny olje og nytt filter jevnlig, holder motoren holder seg ren og pen innvendig. 

Mobil oljefinnerNår skal jeg etterfylle olje?
Sjekk oljenivået med peilepinnen med jevne mellomrom, og i hvert fall for hver 10.000 km. Etterfyll når nivået er for lavt. Hvis oljelampen, er det på høye tid å fylle på olje. Du bør ikke kjøre langt når oljelampen lyser. Kjør til nærmeste tankstasjon og kjøp en liter olje som du fyller på bilen. Kjører du med for lavt oljetrykk, kan dette gi alvorlige skader på motoren.

Hvilken olje passer min bil?
Det finnes mange forskjellige oljer, og ikke alle passer til din bil. Bilprodusenten har spesifisert hvilken type olje som passer nettopp din bil. Du finner informasjon om dette i Instruksjonsboken. Nyere biler er mer kresne, og det finnes nå mange flere typer olje enn tidligere. For å være helt sikker, bruk «Oljevelgeren» til Mobil. Ved å legge inn bilens registreringsnummer, finner du hvilken Mobil1 olje som passer til din bil. 

 

 Mobil kart
:Mobil1™ Motorolje
Dette gjør teknologien i Mobil 1™ for å beskytte mot motorslitasje og -havari:

  • Nøytraliserer skadelige syrer for å beskytte kritisk viktige motordeler, slik at kjøretøyet yter godt over lang tid.
  • Opprettholder fremragende viskositetskontroll som gir god beskyttelse selv i lave og høye temperaturer.
  • Gir usedvanlig god beskyttelse og varighet som bidrar til å redusere skadelige jernpartikler som samler seg over tid og skaper mer slitasje, til et minimum.

Mobil1™ Authorized Partner
Mobil har utviklet et partner-program for godkjente bilverksteder. Mange av MECA-verkstedene er Mobil1™ Authorized Partner.

Spør etter Mobil1 olje hos ditt MECA-verksted, så er du trygg på kvaliteten! Be gjerne om 1 liter ekstra for etterfylling. Så har du garantert riktig olje for hånden når oljelampen lyser!

Klikk på kartet for å se alle Mobil1™ Authorized Partner verksteder i Norge.