JEVNLIG VEDLIKEHOLD ER GOD ØKONOMI

JEVNLIG VEDLIKEHOLD ER GOD ØKONOMI

2018-01-23

Jevnlig vedlikehold er viktig, enten det gjelder helse, bolig – eller kjøretøy. Hvor ofte tar du bilen din på service?

Den norske gjennomsnittsbilen kjører 13 000 kilometer i året. De fleste av oss opplever svært forskjellige kjøreforhold. Fra tørr asfalt og støvete grusveier til vinterveier fulle av salt. Fra soldager som gjør bilen kokende varm - til iskalde vinterdager når batteriet så vidt leverer nok strøm til å få start på motoren. Motor, vifte, filtre, bremser, dekk, forstilling, støtdempere, lakk og andre deler av bilen utsettes for kontinuerlig påkjenning. Det krever jevnlig pleie, utskiftning og smøring. Men bilhold er dyrt i Norge. Og når bilen fungerer prikkfritt og kanskje gikk glatt gjennom den siste EU-kontrollen, kan det være fristende å utsette den neste servicen...

Ikke gjør det. Vi anbefaler at du gjennomfører årlig service på bilen. Vi lever av å fakturere kunden for serviceoppdrag, kan du innvende. Jo, det er rett, men det har gitt oss mye erfaring. Bilister som har slurvet med vedlikeholdet kan risikere at regningen blir høyere enn nødvendig når bilen endelig må på verksted. De fleste bilbergingsoppdrag i Norge skyldes problemer som flatt batteri/startvansker og motorfeil. Hvorfor tror du mange annonserer at bilen har full servicehistorikk når de legger den ut for salg?  Et servicehefte som viser at bilen har vært regelmessig til service kan gjøre det enklere å selge den og gi deg en bedre pris. Service på et MECA verksted blir alltid utført etter bilprodusentens anvisninger.  

Og hvis uhellet likevel skulle være ute?

Når du tar service på bilen din på et av våre bilverksteder, inngår ett års MECA Veihjelp. Er du uheldig og får en teknisk feil, går tom for drivstoff, punkterer, mister nøkkelen eller låser deg ute av bilen, kommer vi og hjelper deg. Vi frakter deg og bilen din til nærmeste verksted - uten kostnad. Og husk at nybilgarantien gjelder også etter et besøk på et MECA verksted.