MECAfondet Dombås servicesenter

MECA Fondet for januar 2019

2019-02-06

Gikk til Servicehallen Dombås på vegne av fotballgruppa i Dombås Idrettslag.

Den nye Dombåshallen med Njål Nyløkken i spissen fikk den aller første pengegaven i Gudbrandsdalen av MECA fondet.

DOMBÅS: – Vi tar det som et tegn på at vi driver godt, at vi blir lagt merke til, og at vi har næringslivet med oss. Dette betyr mye for oss, takket Nyløkken da han på vegne av fotballgruppa i Dombås Idrettslag tok imot pengebeløpet fra salgskonsulent i MECA Jan Tore Morken og innehaveren av Servicehallen på Dombås, Steinar Botheim.


Fikk 25.000 kroner 
MECA fondet ble opprettet i 2016. Annenhver måned deles det ut midler, og Jan Tore Morken konstaterer at idrettslagets satsing på bredde og allsidighet er midt i blinken for det som er fondets formål.

– 25.000 kroner som gaven er på dekker nøyaktig driftskostnadene på en grusbane gjennom sommersesongen. Like mye koster strøm, forsikring og vedlikeholdsarbeidet i Dombåshallen i ett år. Det er et stort beløp for et lite lag med stor aktivitet, framhever en takknemlig Njål Nyløkken.

 

Kostet 9,6 millioner kroner 
Fotballhallen som ble tatt i bruk i fjor høst har kostet 9,6 millioner kroner. Med sine 3,5 dekar er det den største fotballhallen mellom Lillehammer og Trondheim, og det er ikke bare idretten i Dovre alene som har stor nytte og glede av treningsmulighetene innendørs.

– I tillegg til våre 200 spillere, er det også grupper og lag i Lesja som bruker hallen. Fra hele distriktet som Nasjonalparkriket dekker, er det fire lag som benytter Dombåshallen. Hver eneste kveld er det fullt belegg. Også i helgene er det aktivitet i hallen, forteller Njål Nyløkken.

 

MECAfondet Dombås servicesenter

46 x 66 METER: Dombåshallen er den stølrste mellom Lillehammer og Trondheim.

 

Frigjør plass i de andre hallene 
Idrettslaget er fantastisk godt fornøyd med "storstua". Før sesongstart 1. mai skal det bygges tribune med plass til 250 tilskuere.

– Alt blir gjort på dugnad. Det er bare materialkostnadene vi må ut med, sier Nyløkken.

Den store aktiviteten er positiv for de andre hallene og gymsalene i bygda. Kapasiteten i Dombåshallen frigjør plass på de andre stedene. Dette har igjen resultert i større aktivitet, og større bredde i tilbudene til barn, unge og voksne.

– Vi er en dugnadsklubb. Det er et knallhardt arbeid hver dag for å dekke kostnader.

– Vi bygger og utvikler tilbud. Alt vi får i gaver går ut igjen i aktivitet, sier Nyløkken i sin store takk til Steinar Botheim, som var initiativtaker til pengegaven som ble overrakt tirsdag. 

 

Tekst og foto er hentet fra avisa GD v/Vidar Heitkøtter som var til stede under overrekkelsen.

 

MECA Fondet er en tilskuddsordning som har til hensikt å bidra positivt til norsk breddeidrett.
Bilverksteder som er med i MECA-kjeden kan søke MECA Fondet på vegne av sitt lokale idrettslag…
Les mer om MECA fondet her