Glad sommer

BEKYMRINGSFRI BILFERIE

2018-01-19

Det er ofte de små gledene som skaper gode minner fra sommerferien. Og motsatt kan de små tingene ødelegge - for eksempel om bilen streiker på grunn av en liten feil. MECA gir deg tipsene for en trygg bilferie.

Mer belastning enn vanlig

Skal dere til Legoland i sommer? Til Bø sommarland? Besøke bestemor i Finnmark? Stikkordet for bilferien er at vi kjører lenger enn vanlig og at bilen er tyngre lastet. Legger vi til at sommertemperaturen er høyere enn ellers i året, skjønner vi at belastningen kan bli stor. 

Dette bør du passe på:

  • Kontroller oljenivået. Skift olje dersom det er lenge siden du gjorde det sist. 
  • Sjekk batteriet og ladekapasiteten. Air condition og stereoanlegg krever mye strøm. Ladekabler tar liten plass og er gull verdt den dagen du trenger dem. 
  • Sjekk mønsteret på dekkene. For biler under 3500 kg skal sommerdekk ha minimumsdybde på 1,6 mm. MECA anbefaler allikevel et minimum på 3 mm. Er det under minimumsgrensen, bytt dem ut. 
  • Kontroller dekktrykket. En fullastet bil trenger mer luft. Glem ikke reservehjulet. 
  • Sjekk at jekk og utstyr for å skru av hjul er på plass. 
  • Kontroller vindusviskere og spylervæske. I stor fart på motorveien kan et regnskyll eller spruten fra en annen bil ødelegge sikten totalt. Da kan effektive vindusviskere være avgjørende. Ha en ekstra flaske spylervæske i bagasjerommet. 
  • Legg den tyngste bagasjen innerst i bagasjerommet. Det gir best vektfordeling - og de beste kjøreegenskapene. 
  • Unngå løse gjenstander inne i bilen. En flaske vann kan bli mange kilo tung hvis den blir slengt mot ruten - eller i nakken på en av passasjerene. 
  • Husk at FM-nettet fases ut. Hvis du ikke har DAB+ allerede, er det lurt å installere DAB+-adapter. Ikke bare for å høre på radio, men også for å få med deg veimeldinger som sendes på radio. MECA tilbyr flere modeller. De fleste gir tilleggsfunksjoner som Bluetooth-musikkstrømming og handsfree, samt digital informasjon om hvilket program og musikk som spilles. 
  • Hvordan står det til med forsikringen? Er bilens kjørelengde innenfor det som er avtalt? Har dere reiseforsikring? Etter å ha sjekket bilen ligger alt til rette for en fin tur. Men det kan oppstå noe uventet og da er reiseforsikringen god å ha. 

Service

Ovenfor har vi beskrevet noen enkle tiltak og forholdsregler for en vellykket bilferie. Men hva med bremser, forstilling og andre deler som utsettes for ekstra slitasje på en langtur? Ta en kikk i serviceheftet og sjekk når bilen skal på service. Det er aldri langt til et MECA-verksted. Arbeidet utføres i henhold til bilens service- og reparasjonsanvisninger og med full garanti i følge forbrukerkjøpsloven. 

Og du får en ekstra sikkerhet: Tar du service et av MECAs bilverksted, inngår ett års MECA Veihjelp. Kjekt å vite dersom noe uventet skulle skje.