Bil på veg i høstsol

Fordelene ved fritt verkstedsvalg og nybilgaranti

2022-03-01

Skal du ta første service på ny bil? Du har sannsynligvis en gjeldende nybilgaranti. Allikevel velger du fritt om du vil ta service hos bilforhandleren eller et annet bilverksted Kanskje har du et lokalt verksted i nærheten, som har god service og som du kjenner fra før. Så lenge verkstedet er offentlig godkjent, kan du trygt ta servicen der, uten at det påvirker nybilgarantien.

Det mange ikke vet, er at man står fritt til å velge merkeverksted eller frittstående verksted til å ta service, selv innenfor garantiperioden, sier kjedesjef i MECA, John-Axel Granberg. Når bileiere selv betaler for service eller reparasjon, velger de selv hvilket verksted som skal gjøre jobben, uten at nybilgarantien bortfaller. Du behøver derfor ikke å velge et merkeverksted for å være på den "sikre siden" når bilen skal vedlikeholdes.  MECA har over 350 offentlig godkjente bilverksteder, hvor du kan være sikker på at alt arbeid utføres i henhold til bilprodusentens krav – og med nybilgarantien i behold.


Bil på veg i høstsol

Garanti- og reklamasjonsrett:
Garanti er noe selger tilbyr utover det du allerede har krav på etter Forbrukerkjøpsloven. En garanti kan derfor gi deg rett til å klage på varen, eller påberope feil utover det som følger av lovgivningen. Be gjerne bilselgeren om å få garantivilkårene skriftlig.

Garanti på ny bil følger som regel bilen, så selv om du har kjøpt bilen brukt, kan den fremdeles være omfattet av nybilgarantien. En forutsetning for at garantien skal gjelde i hele garantiperioden, er at bilprodusentens serviceprogram følges. Men så lenge du selv betaler for servicen, kan du selv velge hvilket verksted som skal utføre jobben. Forutsetningen er at verkstedet du velger er Godkjent av Statens vegvesen. Så lenge service utføres ifølge fabrikantens anvisning, så vil ikke garantien falle bort.

Be verkstedet dokumentere kvaliteten på delene som er brukt, og at arbeidet er utført ifølge bilprodusentens spesifikasjoner. MECA benytter seg alltid av deler av original kvalitet eller bedre.

Vil du lese mer om Fritt verkstedvalg, klikk her: meca.no/Fritt_verkstedvalg

 

Mekaniker skrur på motor

Fordeler ved Klubb MECA:
Som medlem i vår kundeklubb vil vi bistå slik at bilen din blir godt ivaretatt, og sørge for at du får et trygt bilhold året rundt. Disse fordelene inkluderer tilbud på service, gratis hjulskift ved service og 5 års garanti i på reservedeler. Du vil også motta månedlig nyhetsbrev som inkluderer tips og råd om bilhold for de ulike sesongene, og som kan tilpasses enten det er bensin, diesel eller el-bil. Får du et pristilbud hos et annet offentlig bilverksted, spør oss gjerne om å matche prisen. Se meca.no/klubb_meca for betingelser for prismatch og flere fordeler i vår kundeklubb.