Ta en høstsjekk på bilen før mørketida

2021-08-20

Ble det Norgesferie for deg også i år? Kanskje har du kjørt bil i det vakre landet vårt, i lange, varme og lyse sommerdager. Besøkt venner og familie, eller steder du har tenkt på lenge? Har bilen blitt godt brukt i sommer, trenger den nok litt ekstra ettersyn før høstmørket plutselig er her!

Meca_bestill_time

Derfor bør du ta en høstsjekk

Når det blir tidligere mørkt om kvelden, og på regntunge dager, blir sikten dårligere og det oppstår lett noen ekle situasjoner i trafikken. Spesielt utsatt er fotgjengere og syklister som ofte er vanskelige å se. Trygg Trafikk og Statens vegvesen oppfordrer til å bruke refleks, men det er bare 1 av 3 fotgjengere som har refleks når de er ute i mørket høst- og vinterstid.

Samtidig vet vi at over 60.000 små 1.klassinger er på skoleveien for første gang denne høsten!

Sørg i hvert fall for at du og din bil er klar for mørke og våte høstkvelder. Sørg for god sikt med gode vindusviskere og lys som virker som de skal. Sjekk at dekkene gir godt grep og at bremsene tar skikkelig.

Ta høstsjekken på ditt nærmeste MECA-verksted

Vi kan ta en 10-punkts sikkerhetssjekk på bilen din. Det er 350 MECA-verksteder over hele Norge. Våre mekanikere kontrollerer at alt fungerer som det skal og bytter det som behøves.

 

10 ting du bør kontrollere:

Hos MECA benytter vi denne sjekklisten for en trygg bil i høstmørket:

1. Funksjonstest bremser

2. Sjekk av bremseslanger

3. Sjekk av bremserør

4. Kontroll av hjuloppheng

5. Kontroll av drivledd

6. Kontroll av mansjetter

7. Kontroll av lys

8. Kontroll av lading

9. Kontroll av batteri

10. Sjekk av støtdempere

 

Meca_bestill_time

 

Eller ring 06322

MECA har 350 bilverksteder over hele Norge, med kompetanse og utstyr til å utføres service og reparasjoner etter bilprodusentenes spesifikasjoner.  Vi benytter kun bildeler av original kvalitet – eller bedre. Derfor gjelder nybilgarantien også etter en service hos MECA.