Automatgir?

Få godfølelsen tilbake i girkassa

2019-06-01

Når du skal bestille oljeskift, bestill samtidig flushing av girkassa, så får du optimalt resultat og respons fra girkassen igjen. Rens og oljeskift på automatgirkassen er vanligvis ikke inkludert i vanlig hovedservice. Sa bilforhandleren at automatgirkassen er vedlikeholdsfri? Det stemmer ikke. Den trenger oljeskift, akkurat som motoren.

Er funksjonen i bilens automatgirkasse redusert etter lang og hyppig bruk? Opplever du at det rister og rykker når du stopper eller skal parkere? Bilen vil ikke skifte til riktig gir, eller girskifte etterfølges av en kvernende lyd? Hvis automat-girkassen ikke fungerer like silkemykt som før, kan en profesjonell service på girkassen motvirke følgende problemer:

  • Bilen skifter gir seinere enn før
  • Feil skifte av gir
  • Bilen rister når den er tungt lastet
  • Rykking ved stopp og parkering

Som oftest er det forurensninger og slitasje som reduserer utførelsen av girskiftet. Jevnlig vedlikehold med service og flushing er en nøkkelfaktor for at girkassen skal yte bedre og leve lenger.

Når oljen tappes, vil inntil 2/3 av oljen bli igjen og forurense systemet. Det er nødvendig med full rens, og «flushing» anbefales for hver 60.000 km. Når all oljen i girkassen byttes ut, forsvinner også forurensningene. I et helt rent smørings kretsløp, vil den nye oljen levere fullt potensiale over lenger tid.

Bedre girskifte gjør kjøringen enklere, mer komfortabel og øker generelt effektiviteten og kjøregleden. Derfor anbefaler vi at du får utført service på girkassen jevnlig, for å beskytte girkassen, forlenge levetiden og opprettholde bruktbilverdien.