EU-kontroll

Alle biler over 4 år må gjennomføre EU-kontroll (periodisk kjøretøykontroll) for å sikre en trygg og miljøvennlig bilpark.

Det er du som bileier som må sørge for at bilen din blir EU-kontrollert i tide.

Bestill time

Vi utfører EU-kontrollen

Våre verksteder er godkjent av Statens vegvesen for å utføre EU-kontroll og våre mekanikere har kompetanse og utstyr som tilfredsstiller de krav som din bilprodusent og Statens vegvesen forventer. Vi gjennomfører EU-kontroll på bilen din og kontakter deg med pris dersom det er punkter som må utbedres.

Etterkontroll

Fikk bilen din mangelmerknader på EU-kontrollen? Alle biler som ikke godkjennes i EU-kontrollen må rette opp de feil- og manglene som står på kontrollseddelen. Deretter må bilen godkjennes i en etterkontroll av et godkjent verksted.

Når er fristen for din bil?

Skriv inn registreringsnummer på bilen din nedenfor og sjekk.

Traktor og fører i en gul eng med blå himmel, skyer og sollys

EU-kontroll på traktor

Det er også krav om kontroll av traktorer med hastighet over 40 km/t. Disse traktorene skal inn første gang etter fire år og deretter annethvert år, og reglene gjelder traktorer som hovedsakelig brukes til transport eller arbeid på offentlig vei.

Har du traktor som kun brukes på offentlig vei i egentransport i primærnæring, kan du få unntak fra kravet om kontroll.

Noen vanlige spørsmål om EU-kontroll

Når skal bilen kontrolleres?

Personbiler skal inn første gang etter fire år og deretter annethvert år.

Kjøretøy over 7 500 kg skal inn til kontroll hvert år.

Kontrollfristen bestemmes av dato for førstegangs registrering av bilen og dato for siste godkjente kontroll, uavhengig av tallene i registreringsnummeret. For de fleste bileiere betyr det at de kan kontrollere bilen når de vil, så lenge den blir godkjent innen to år etter siste godkjente kontroll.

Hvem utfører EU-kontroll?

Kontrollen får du gjennomført hos kontrollorganer som er godkjent av Statens vegvesen. Alle MECA bilverksteder er godkjent for å utføre EU-kontroll. Se etter skiltet Godkjent bilverksted fra Statens vegvesen.